Jack Russell Terrier

Jack Russell tilhører terrierrasen. De er kjente for å være små i størrelsen, intuitive og veldig aktive hunder. Rasen stammer fra England og Australia og ble opprinnelig oppdrettet til å være jakthunder. Med deres korte ben og høye energinivå var de perfekte kompanjonger til enhver jakt, særlig revejakt, hvor Jack Russell Terrieren fint kunne krype inn trange revehi. Utseendemessig finnes det ulike størrelser av Jack Russell, mens pelsen til vanlig er hvit, med brunt eller svart skjær. Det finnes i dag to typer Jack Russell hunder, den litt større varianten er kjent som Parson Russell Terrier.

Hverdagen med en Jack Russell Terrier

Jack Russell er smarte og sta hunder som lærer raskt, men som også krever tålmodighet og oppfinnsomhet hos eieren, når det gjelder oppdrett og oppdragelse. De krever mye aktivitet og det er anbefalt at hunden får minst en time med aktivitet ute hver dag. Dette er viktig å ta hensyn til hvis man for eksempel bor i leilighet. De er videre kjent for å raskt ta lederrollen, og det er derfor viktig at man tidlig etablerer en klar rangordning hjemme hos familien, for unngå kaotiske tilstander senere. Jack Russell hunder trenger omtanke, kjærlighet og ros. Er man flinke å tilby dette vil det bli lett å få til gjensidig respekt. Med nok aktivitet vil også Jack Russell kosedownload-48 seg i sofakroken etter en aktiv dag. Jack Russell kan bli 12 til 18 år gamle. Hundene blir sjeldent syke og trenger lite pleie. Litt børsting og bading innimellom holder i massevis. Å finne riktig ernæring er viktig og dette gjøres best etter samtale med veterinæren. Denne hunden er ideell for en aktiv familie som bruker mye tid utendørs.

Grave dyktige og hoppende glade hunder

Har du en hage med gjerde er det viktig å ha et solid gjerde festet godt i bakken. Jack Russell er kjent for å være flinke gravere og kan ofte rømme. Det er derfor en fordel at eieren er erfaren med å trene hunder. Jack Russell kan også hoppe opp til 5 meter, og passer derfor ikke førstegangs hundeeiere.